RSS

poveste fără sfârșit…

30 mai

 

avea nume de înger, iar palmele îi ardeau ca stelele căzătoare rătăcite pe pământ. și o mulțime de drumuri avea, neuitate în povești ori numai imaginate. zâmbea rar, pentru că purta pe umeri dorințe arzătoare și își drămuia timpul și pașii să le împlinească, cu aceeași gravă aplecare cu care beduinii își socotesc proviziile când traversează deșerturi. nimeni niciodată nu l-a întrebat care îi sunt dorințele lui, numai și numai ale lui, ale sufletului fărâmițat în nenumăratele dăruiri de-a lungul timpului. probabil ar fi dat din cap, fără să raspundă, ca și cum ele nu contează, sau ar fi răspuns că sunt legate de împlinirea celorlalte dorințe, culese ca merele coapte de pe ramuri obosite de atâta rod, căci asta-i părea menirea. oricum, i se citea pe chip oboseala sfârșitului, a capătului acela de lume spre care tânjeau majoritatea dorințelor pe care le purta, pe rând, în cârca sufletului.

numai ea a știut să-i vadă înăuntrul, dincolo de chipul ostenit de frământări. și asta pentru că, trăind de atâta timp într-o scoică abia deschisă spre lume, ea știa să prețuiască lumina. o căuta anume și a deprins să o găsească în orice adânc.

– drumurile merg și dincolo de capătul lumii, să știi. i-a spus ea zâmbind înseninată.

– de unde știi? se miră el abia ajuns la malul mării. tu cred că n-ai mers nici până la capătul malului, să vezi dacă e ceva dincolo de el, darămite până la capătul lumii… mai zise el intrigat de îndrăzneală, dar și plăcut surprins de zâmbetul ca o oază în care ai vrea să poți zăbovi.

– nu e nevoie să mergi ca să știi. e nevoie să crezi.

– bine, dar eu am fost și am văzut. capătul lumii e un abis nesfârșit, îți poți bălăbăni picioarele deasupra. iar dincolo de el nu e nimic. niciun drum, nicio cărare. ce altceva să cred… am văzut cum dorințele ajunse acolo se sting, asemenea stelelor care cad terminându-și rostul, pentru că rostirea lor și-a atins împlinirea…

– dorințele se împletesc de-a lungul mersului, ele nu-și termină rostul, ci și-l îmbogățesc cu fiecare pas. iar rostirea lor e numai începutul unui drum. când îți dorești ceva pentru totdeauna, bucuria pașilor inventează cărări și drumuri nesfârșite… n-are cum să fie numai atât cât ne putem imagina… n-are cum.

tânărul se așeză pe nisipul ud și își cuprinse fața în palme, de parcă ar fi vrut să-și țină gândurile la un loc.

– numai timpul dă consistență spațiului. iar timpul nu se oprește niciunde. ce ai văzut tu, e hăul ce se cască în fața renunțării. numai renunțarea stinge flacăra dorinței…

luna plină își făcu loc deasupra mării, iar valurile-i tremurau ușor lumina, la fel cum emoțiile tremurau adieri blânde între ei doi. tăcerea îi lega strâns ca într-o îmbrățișare și numai gândurile mai șopteau mirări în tihna nopții.

– ești tare frumoasă, se minună el cu voce stinsă și își lungi trupul chiar acolo lângă ea, în calea viselor.          te-aș lua cu mine până la capătul lumii… mai șopti ca pentru el, oftând adânc povara propriei dorințe.

cu un zâmbet alintat, ca într-un vis aievea, ea tuși o dată, delicat, cât să-i dea de știre că îl aude, apoi, cu toată bucuria ce o încăpea, i-a răspuns imediat că aceeași dorință o are și ea. și da! vine cu el. vor porni chiar în zori! doar că el trebuie să fie pregătit de drumuri nesfârșite și să-i promită că nu va obosi, pentru că s-ar putea, în lumea lor, capătul lumii să nu existe…

 

 

Publicitate
 
4 comentarii

Scris de pe mai 30, 2016 în cuvinte de poveste, pur şi simplu

 

4 răspunsuri la „poveste fără sfârșit…

  1. movieproductionblog

    mai 31, 2016 at 6:23 pm

    Foarte frumoasa povestea 🙂

    Apreciat de 1 persoană

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: