RSS

e voie la stropit?

02 mai

 

orașul medieval își cuibărea străzile în liniștea tihnită a sărbătorilor. grupuri de tineri și mai puțin tineri, înveseleau trotuarele cu pași vioi, legănând în mâini punguțe cu ouă colorate, sau felurite sticluțe cu și mai felurite parfumuri.
în spatele porților înalte, în casele vechi, tinerele și mai puțin tinerele, forfoteau cu nerăbdare până la sosirea faimoșilor stropitori. carafele cu vin și platourile cu prăjituri și cozonaci erau mereu pline ochi în așteptarea grupurilor vesele, sau a câte unui domn pornit singur pe cărări parfumate. ”am auzit că aveți o floare și am venit să o udăm să crească mare!” …
era cea mai frumoasă a doua zi de Paște. și cea mai frumos mirositoare.

nu voi uita nicicând bucuria copilărească de musafirii gălăgioși și frumos îmbrăcați, sau, mai târziu, emoțiile și nerăbdarea sosirii tinerilor, mai frumoși decât în orice altă zi, nici încântarea revederilor peste ani. la fel cum nu voi uita serile acelor zile, când ne împleteam poveștile de peste zi cu stropitorii din familie, întorși acasă veseli și ghiftuiți și cu cele mai spectaculoase ouă încondeiate, primite de prin casele pe unde au poposit.

mi-e dor uneori de timpul acela… dar dacă închid ochii îi simt și acum parfumul. nu unul singur, ci zeci de arome amestecate. la fel ca amintirile păstrate, care sporesc an de an bucuria zilelor de Paște.

sărbători fericite!

 

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe mai 2, 2016 în pur şi simplu

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: