RSS

E iarăşi primăvară-n gânduri

05 mart.

 

Ideea de a schimba lumea, de a corecta unele coordonate, după propriul sistem de valori este o naivitate aproape ilară. Sigur că a fi un bun exemplu este o datorie, sigur că există unele detalii ce trebuie îmbunătăţite atât în sine, cât şi în ceilalţi, însă credinţa că oamenii se pot schimba, ca urmare a unor teorii enunţate pe tonuri mai mult sau mau puţin ferme, e o greşeală fundamentală în construirea încrederii fiecăruia în forţele proprii.

Sunt foarte puţini aceia dispuşi să asculte, să vadă şi să creadă în bunul simţ dezinteresat, să înţeleagă nevoia de schimbare de dragul echilibrului şi al armoniei.

A uita sensul sacrificiului şi al recompensei, a pierde măsura iertărilor şi a nu lua în seamă unele nuanţe necenzurate e o întreagă artă, un har peste care voinţa poate clădi bucurii măreţe.

Lupta meschină de a demonstra sau a demonta nimicuri este o mare pierdere de timp şi energie, un capriciu al trufiei, care ştirbeşte însemnătatea autoeducării şi concentrării înspre nevăzuta răsplată a propriei înţelepciuni, ce sporeşte cu fiecare îngăduinţă.

 

 

 

Publicitate
 
6 comentarii

Scris de pe martie 5, 2014 în pur şi simplu

 

Etichete: , , , ,

6 răspunsuri la „E iarăşi primăvară-n gânduri

 1. Rodica Pereu

  martie 5, 2014 at 11:33 pm

  Ce cuvinte intelepte ti-au iesit de sub condei, Adina. Cate drame se consuma din cauza naivitatii si lipsei de bun simt! Dar nu mai zic nimic, ai fost mai mult decat clara… Noapte buna!

  Apreciază

   
 2. ideisiidei

  martie 6, 2014 at 2:09 pm

  Daca vrem sa schimbam, trebuie sa ne schimbam pe noi. Exemplul nostru poate genera schimbare. Daca vrem sa vedem in altii ce vedem in noi, cu siguranta gresim.
  Ai ganduri minunate la inceput de primavara :).

  Apreciază

   
  • Adina

   martie 6, 2014 at 5:50 pm

   mă bucur de ideisiidei, de vorbe frumoase, de primăvara…

   Apreciază

    
 3. i.o.flavius

  martie 11, 2014 at 11:02 pm

  Da… Sa pastram (sa incercam…) acel timp si acea energie pentru primavara din ganduri… Timpul si energia n-ar trebui irosite în… ierni. Insa ai spus mai bine gîndu-mi! 😉
  Soare in toate, Adina!

  Apreciază

   
  • Adina

   martie 12, 2014 at 10:35 am

   Mulţumesc, Flavius. Vizitele tale mă bucură nespus, iar din cuvintele cheie voi face mănunchi şi-l voi purta la un imaginar breloc, să îmi aducă soare-n toate şi noroc 🙂

   Apreciază

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: